Snart är det dags för sommarens läger, Explorer 2020!

I sommar åker vi på Scoutläger till Vässarö tillsammans med 650 scouter från Kärrtorp, Bandhagen, Bagarmossen, Hammarby Sjöstad och Enskede. Temat är Explorer 2020, möt historiens upptäcktsresande på ett äventyrligt Scoutläger där allt kan hända!

På den här sidan hittar du det mesta om lägret, inklusive alla lägerbrev och hur du anmäler dig. Är det något du saknar så finns kontaktuppgifter till lägeransvariga längst ner. Vi ses i sommar!

Vad är Explorer 2020?

Kampen om den ärofyllda titeln är lika uråldrig som människan själv. Sju äro världens delar och sju äro de giganter som kommer till Vässarö för att kora Tidernas Största Upptäcksresande. Var och en av dem kommer behöva er hjälp och ert stöd för att lyckas!

Och först ut är Marco Polo – Mer info kommer hela tiden på lägrets Facebooksida och på lägrets hemsida

Viktiga datum

31/3 – Sista dagen för att anmäla sig till lägret
12/4 – Ny sista dag för att anmäla sig till lägret
30/4 – Sista dagen för att betala in lägeravgiften
2/8 – Upptäckare, Äventyrare och Utmanare åker ut till Vässarö
6/8 – Spårare åker ut till Vässarö
9/8 – Scoutlägret är slut och alla åker gemensamt hem

Lägerbrev

Anmälan

Du anmäler dig eller ditt barn genom att fylla i formuläret nedan och helst även hälsodeklarationen:

Sista dag för anmälan är 12/4.

Betalning

På sida 2 i lägerbrev 2 finns en tabell som visar vad lägret kostar samt information om hur betalningen går till. Sista dag att betala lägeravgiften är den 30/4.

Hantering av personuppgifter, lägeranmälan och hälsodeklarationen

Lägeranmälningar kommer att vara tillgängliga för ledare inom kåren och kommer att sparas tills dess att lägret är genomfört och allt efterarbete är slutfört. Därefter (troligen tidigt under hösten 2020) kommer samtliga lägeranmälningar, inkl. personuppgifterna i dessa, att raderas.

Hälsodeklarationerna kommer i sin helhet enbart vara tillgängliga för lägeransvariga fram tills att lägret börjar, men delar ur hälsodeklarationerna kan av praktiska skäl komma att delas med din/ditt barns ledare samt köksansvarig. Under lägret kommer samtliga hälsodeklarationer finnas med i pappersform för att finnas tillhands om det behövs. Under lägret kommer vi förvara hälsodeklarationerna så säkert som det går utan att göra dem otillgängliga i händelse av att olycka eller liknande inträffar. Samtliga hälsodeklarationer, både fysiska utskrifter och digitala filer, kommer förstöras när samtliga deltagare lämnat lägret.

Läs mer om hanteringen av personuppgifter här:
Hantering av personuppgifter Explorer 2020

Vässarö

Vässarö är Scouternas ö och ligger i ytterskärgården ca 14 mil NNO om Stockholm – ungefär mitt emellan Grisslehamn och Öregrund. Huvudön är 1,5 km bred och 2,5 km lång. Totalt omfattar Vässarö närmare 100 mindre öar, kobbar och skär. Ön testamenterades till Stockholms Scoutkårer 1942 av sjökaptenen Ragnar Westin. På Vässarö är den gamla skärgårds-miljön bevarad med boningshus och uthus från slutet av 1800-talet.

På ön finns färsk- och sjövattenkranar, soptunnor, dass, slanor och ved, dusch, bastu, kiosk, bemannad lägerexpedition och brevlåda. Läs mer om ön på Vässarös egna sida. Vässarös båt hämtar scouterna vid Strömsviken i Ellan på Singö. På Vässarö möter en traktor med släp upp för att ta den tunga packningen till ängen där vi tältar under lägret. Var beredd på att bära din egen packning själv.

Länkar

Frågor?

Har du frågor om lägret eller anmälan så kan du höra av dig till någon av kårens lägeransvariga; Sara Thunström (sara@slsk.se) eller Christopher “Stoffe” Munkestam (stoffe@slsk.se, 073-959 94 60).