Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kårläger 2021

24 juli 2021 - 1 augusti 2021

Snart är det dags för sommarens läger!

Häng med på scoutårets roligaste händelse, sommarlägret på Vässarö!

Nu är det dags att anmäla sig till lägret. Lägerperioderna är:

  • Kort för spårare: 28–31 juli 2021 (vecka 30)
  • Lång för upptäckare–utmanare: 24–31 juli 2021 (vecka 30)

I år är det gemensamt kårläger för alla scouter i scoutkåren och vi hoppas att vi kan bli ca 150 personer som mest på ön. Temat för lägret är ”Simply Scouting” och att bygga broar inom kåren. Vi hoppas på goda vindar och mycket sjöprogram.

Läs mer i första lägerbrevet!

Lägerbrev

Anmälan

Du anmäler dig eller ditt barn genom att fylla i formuläret nedan och helst även hälsodeklarationen:

Sista dag för anmälan är 1/5.

Betalning

I Lägerbrev 1 ovan finns en tabell som visar vad lägret kostar samt information om hur betalningen går till. Sista dag att betala lägeravgiften är den 31/5.

Hantering av personuppgifter, lägeranmälan och hälsodeklarationen

Lägeranmälningar kommer att vara tillgängliga för ledare inom kåren och kommer att sparas tills dess att lägret är genomfört och allt efterarbete är slutfört. Därefter (troligen tidigt under hösten efter lägersommaren) kommer samtliga lägeranmälningar, inkl. personuppgifterna i dessa, att raderas.

Hälsodeklarationerna kommer i sin helhet enbart vara tillgängliga för lägeransvariga fram tills att lägret börjar, men delar ur hälsodeklarationerna kan av praktiska skäl komma att delas med din/ditt barns ledare samt köksansvarig. Under lägret kommer samtliga hälsodeklarationer finnas med i pappersform för att finnas tillhands om det behövs. Under lägret kommer vi förvara hälsodeklarationerna så säkert som det går utan att göra dem otillgängliga i händelse av att olycka eller liknande inträffar. Samtliga hälsodeklarationer, både fysiska utskrifter och digitala filer, kommer förstöras när samtliga deltagare lämnat lägret.

Läs mer om hanteringen av personuppgifter här: Hantering av personuppgifter (2021-04-15)

Vässarö

Vässarö är Scouternas ö och ligger i ytterskärgården ca 14 mil NNO om Stockholm – ungefär mitt emellan Grisslehamn och Öregrund. Huvudön är 1,5 km bred och 2,5 km lång. Totalt omfattar Vässarö närmare 100 mindre öar, kobbar och skär. Ön testamenterades till Stockholms Scoutkårer 1942 av sjökaptenen Ragnar Westin. På Vässarö är den gamla skärgårds-miljön bevarad med boningshus och uthus från slutet av 1800-talet.

På ön finns färsk- och sjövattenkranar, soptunnor, dass, slanor och ved, dusch, bastu, kiosk, bemannad lägerexpedition och brevlåda. Läs mer om ön på Vässarös egna sida. Vässarös båt hämtar scouterna vid Strömsviken i Ellan på Singö. På Vässarö möter en traktor med släp upp för att ta den tunga packningen till ängen där vi tältar under lägret. Var beredd på att bära din egen packning själv.

Länkar

Frågor?

Har du frågor om lägret eller anmälan så kan du höra av dig till Mikael Sterner, micke@slsk.se eller 0702180118.

Arrangör