Valborg 2019

Alla i Sköndal med omnejd är varmt välkomna att fira Valborg i Stora Sköndal, som tidigare år på ängen nedanför Kyrkbyn. Försäljningen är öppen kl 18–21 och elden tänds ca 19:30. Valborgskören bjuder på konsert i samband med tändadet. På Läs mer »

Swisha kåren

Kåren har numera ett eget Swish-nummer. För inbetalning av hajkavgifter eller annat. Numret är 123 614 51 55.

Var redo för Miniscout 2017

Sköndal land- och  sjöscoutkår åker på två sommarläger 2017. De äldre scouterna åker på Jamboree och de yngre scouterna åker på Miniscout. Var redo för Miniscout 2017 Lägerbrev Läs vårt SLSK Miniscout 2017 Lägerbrev 1 Var redo! När och var är Läs mer »

Anmäl dig till tjejhajken – om du är tjej

Snart är det dags att åka på hajk, bara kårens tjejer. Tanken är att lära känna varandra bättre och pröva på att själva lösa alla de saker, där killarna ibland är lite snabbare framme vid gemensamma hajker. Inbjudna är alla Läs mer »

Så här var Demokratijamboreen

Varannat år anordnar Scouterna en Demokratijamboree. Det är ett tillfälle för alla medlemskårer att träffas och diskutera hur rörelsen ska utvecklas de närmaste åren. Demokratijamboreen kombineras med Scouternas stämma där beslut fattas om verksamhetsplan och budget. Den 18-20 november åkte Läs mer »

Välkomna till årsavslutningen!

Scouter (med familjemedlemmar) inbjuds till den traditionella julavslutningen. Den äger rum på Sköndalsgården den 11 december, kl 16 till 18.30. För mer info klicka på länken (julavslutningen).

Vill du vara ledare? – Se hit!

Du som vill vara med i ett ledarteam till hösten och ge våra scouter en spännande och äventyrlig fritid inbjudes till en första teamträff. Varje åldersgrupp träffas för sig och alla som vill engagera sig, både som ledare och assistenter Läs mer »

Hjälp till med Valborgsfirandet!

Nu finns lite mer konkreta planer för Valborgsfirandet. Men vi behöver verkligen frivilliga som kan hjälpa till att förbereda. Mer info finns i bifogade flyer. Läs den och hör av sig per mejl till Åse Ek, eller per tel: 0705-610218. Valborgsfirande.pdf

Valborg – föräldrahjälp behövs!

Kåren kommer även i år ordna ett Valborgsfirande nere vid Drevviken. Till det behöver vi 4-5 föräldrar som kan hjälpa till med förberedelser. Det är inga betungande uppgifter, en liten punktinsats helt enkelt. Minns att ni i höstas skrev på Läs mer »

Lyckad avslutning

Söndagen den 6 december firade SLKS terminsavslutning på Sköndalsgården. Årsmötet i våras hade beslutat att avslutningarna ska bli ”pampigare” än de varit under några år. Och så blev det: högtidligt intåg med flagga, rapporter från Jamboreen i Japan samt hajker och aktiviteter Läs mer »