Hur kan du hjälpa scoutkåren?

Sköndals land- och sjöscoutkår drivs helt med ideella insatser från förtroendevalda, ledare, funktionärer, ungdomsassistenter och föräldrar. För att verksamheten ska fungera behöver alla hjälpas åt!

Nu har vi sammanställt allt det som scoutkåren skulle vilja ha hjälp med just nu, stort som smått. Vi hoppas att alla scoutfamiljer har möjlighet att engagera sig på minst en arbetsdag eller någon av dessa saker! Se utskick för våren 2015 eller listan nedan.

Mejla hjalp@slsk.se eller ring 0702–180118 (Mikael)!

Uppdrag

• Vice ordförande till styrelsen
    Hjälper till att leda styrelsens arbete på det sätt som för stunden behövs, till exempel med informationsutskick eller andra projekt.
  • Arrangemangsansvarig till styrelsen
    Ser till att det utses ansvariga för sommarläger, kårhelger, tävlingskontroller, avslutningar etc., och håller kontakten med dessa.
  • Kassör till styrelsen
    Nuvarande kassör har skrivit på för ett år till, men dubblerar som avdelningsledare och skulle om möjligt under året vilja lämna över kårens välordnade ekonomi till någon annan kunnig.
  • HR-kunnig person till styrelsen
    Länken mellan ledarna och styrelsen som hjälper till att med framförhållning formera nästa termins avdelningar utifrån de resurser som finns i form av befintliga ledare, intresserade föräldrar i kölistan och ungdomsassistenter.
  • Bidragsombud
    Samlar in uppgifter från avdelningar och skickar in kårens bidragsansökningar till kommun och förbund. Kanske finns det också andra bidrag som kåren borde söka om man letar.
  • Valberedning
    Hjälper till att hitta kandidater till styrelsen och andra poster inför nästa års stämma.
  • Valborgsarrangörer
    Är med i valborgskommittén och planerar eld, fika, försäljning etc. Valborgsfirandet i Sköndalsbro är en chans att visa upp oss i Sköndal, och intäkterna är viktiga för kårens ekonomi.
  • Sommarlägerplanerare
    Var med och skriva inbjudan, fixa logistik och se till att det kommer med tillräckligt med ledare och föräldrar för att få en bra lägervecka.
  • Ledarvårdsgrupp
    Stötta kårens ledare genom att skämma bort dem! Styrelsen behöver hjälp med de ledarvårds¬arrangemang och planeringsdagar vi anordnar under året. Nu närmast en tackmiddag den 29 mars där det behövs hjälp med matlogistik, dukning etc.
  • Båt-, bygg- eller materielkunniga
    Under året kommer vi att ha ett antal arbetsdagar för kårens jollar, stugor och utrustning. Anmäl dig så får du information om vilka möjligheter som finns att hjälpa till och de arbetsgrupper vi har.
  • Avdelningsledare
    Kåren växer och behöver fler ledarresurser på scoutavdelningarna. Alla vuxna kan hjälpa till, oavsett om man varit scout tidigare eller ej. Kanske har du till exempel sjövana, något som behövs för att utveckla vår sjöverksamhet. Scouterna erbjuder utbildningar av olika slag för den som vill.