Äntergastarna

alder-upptackareÄntergastarna är kårens upptäckaravdelning (f.d. juniorscout). Här går scouter i årskurs 4 och 5. När man blir upptäckarscout närmar man sig scoutverksamheten ytterligare. Det märks bl.a genom att vi har övernattningar på både höst och vår samt deltar i stora läger. Upptäckarscouten lär sig också hantera kniv, yxa och såg. Det krävs inga tidigare erfarenheter för att kunna bli upptäckarscout.

I den här åldersgruppen är det just nu kö! Vill du ställa ditt barn i kö till scouterna, gå in på ”Så här blir du medlem” och fyll i formuläret med uppgifter om barnets namn och födelsedag, adress samt namn på kontaktperson med telefon och mejl.  De barn vars föräldrar engagerar sig aktivt i scoutkåren ges förtur!

Möten

Vi har just nu två avdelningar Äntergastar, som har möten måndagar eller onsdagar mellan 18:15 och 20:00.
Scouterna har scoutdräkt på sig på mötena, dvs scoutskjorta och halsduk. För alla möten gäller dessutom kläder efter väder, ta gärna med kåsa på mötena.
Vi har mötena antingen nere vid Sköndalsbrotorpet eller i scoutlokalen. Var vi är ser du i programmet som du får i början av terminen.